oTO Çekme Hizmeti Nasıl Başlatılır

 Bir çekici kamyon servisi karlı bir girişim olabilir. Ancak, bu tür bir girişim ciddi bir zaman ve para taahhüdü gerektirir. İşinizi planlamak ve çekici hizmetleriniz hakkında bilgi yaymanın yollarını bulmak için zaman harcamanız gerekecek. Aynı şekilde, işinizi yürütmek için çekicilere ve ticari alana para yatırmanız gerekecektir. Ek olarak, bir çekici şirketi işletmek için lisans almak için ödeme yapmanız gerekecektir.

  • 1

Çekici işiniz için bir iş planı yapın. Kaza sonrası, arıza ve yasadışı park çekme gibi sunacağınız çekme türlerinin yanı sıra işinizi nasıl finanse edeceğiniz ve işleteceğinizle ilgili ayrıntıları ekleyin. Pazarlama ve çekici işinizi büyütme planlarınızı da ekleyin.

  • 2

İşletmeniz için çekiciler satın alın. Bu işe başlamak için en az bir çekiciye ihtiyacınız olacak, ancak sonunda iş potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için ek kamyonlara ihtiyacınız olabilir. Kancalı ve zincirli çekici kamyonlar bu işte kullanılabilirken, düz yataklı ve tekerlekli çekicilerin araçlara daha az zarar verdiği kabul edilir. Ek olarak, düz yataklı bir çekici, geleneksel bir çengelli ve zincirli çekici ile hareket ettiremeyeceğiniz büyük araçları çekebilir.

  • 3

İlçe katibinizin ofisi veya ruhsatlandırma ve teftiş departmanı ile iletişime geçerek bir işletme ruhsatı için başvurun.



  • 4

Eyaletiniz gerektiriyorsa, bir çekici kamyon şirketi işletmek için özel bir lisans veya izin alın. Bunun gerekli olup olmadığını ve nasıl başvurulacağını öğrenmek için dışişleri bakanlığınızla iletişime geçin.


  • 5

Çekme işiniz için sigorta edinin. İşletmenizin neden olduğu mülk hasarlarını ve yaralanmaları karşılamak için ticari otomobil sigortasına ve sorumluluk sigortasına ihtiyacınız olacak.


  • 6

Çekici işletmeniz için ticari alan kiralayın veya satın alın. İşletmeniz için temel ofis ekipmanlarına ve bir telefon hattına ihtiyacınız olacak. Çekiciniz için bir cep telefonu satın alın ve müşterilerin nerede olursanız olun size ulaşmasını kolaylaştırın. Ek olarak, çekicilerinizi park etmek için bir yere ihtiyacınız olacaktır.


  • 7

Gazetelerdeki, telefon rehberlerindeki ve el ilanlarındaki ilanlar aracılığıyla işletmenizi tanıtın. Hizmetlerinizden haberdar olmaları için benzin istasyonları, araç tamir atölyeleri, araba satıcıları ve polis departmanlarıyla iletişime geçin. Potansiyel müşterileri size yönlendirebilirler. Radyo reklamları, işletmenizin dikkatini çekmenize de yardımcı olacaktır. AAA sertifikalı bir çekici şirketi olmak, potansiyel müşterileri de çekebilir.


  • 8

Yardım almaya yetecek kadar işiniz olduğunda çekici kamyon şoförlerini işe alın. Araçları güvenli bir şekilde çekmeleri için eğitin.


  • 9

Çekme isteklerini almak ve işleri tamamlamak için sürücülerinizi göndermek için bir resepsiyonist veya sevk görevlisi kiralayın.